Tuesday, August 17, 2010

nakal~

from left: uncle radzif, adam, and Dr. Mahmoud al-Hussaini from Madinah.

kita selalu terdengar pesanan dari ayah ibu mak bapak daddy mommy umi abah dan sebagainya kepada anak-anak mereka:
jangan nakal-nakal tau!

saya tak pasti tarikh dia bila, tapi sewaktu cuti ni saya berpeluang sekali lagi (kali pertama di masjid negeri in sem 1 of kms) untuk berjumpa dengan Syeikh ini.

he's from madinah, berketurunan Nabi belah saidina Hussain, dan menghafaz 40000 hadith. gurunya ialah Syeikh Yassin Fadani, musnid dunia pada zamannya. eventhough dia ulama' yang disegani, he actually is a very funny person and cracks up jokes all the time.

at uncle radzif's house, most of the things that he did was just enjoy the food (nasi mandi, lamb, cheese cake, coffee, barbican pergh terbaik la makan kat rumah uncle radzif).

at the end of the night, dia ajak anak-anak kecik (adam and uncle radzif's son irfan) to come and sit with him like in the picture. so this is the part of which i liked most of the night (besides melahap makan).

dia memberikan pesanan (lebih kurang bunyi dan maksudnya):
dua budak ni nampak nakal. tapi takpe. sewaktu kecik dulu, takda orang di madinah tu yang lebih nakal dari saya.
budak2 nakal ni istimewa, sebab bila besar nanti dia akan sayang mak dia, ayah dia, guru dia, dan keluarga dia lebih daripada orang lain.

not that i'm saying that everybody should be nakal. cuma kita ada persepsi budak2 nakal ni tak elok. i don't think we should confuse ourselves between nakal and jahat coz they're not the same.

:)


6 comments:

petite girl said...

agreed:)

u tahu, ade seorang guru di taman i meninggal dunia, anak anak murid cikgu tu yg pandai2 yg dtg leh kira, yg byk dtg budak budak yg buat nakal macam ponteng kelas la apa la.dan u tahu diorg sanggup dtg walaupun diorg bertindik,rambut dyed .they even greeted the teacher's wife and said, " cikgu telah byk menolong saya.cikgu memahami saya bukan macam org lain."

i kat sebelah diorg nak nanges dgr:)

jhar said...

of course. nakal ni something hard to interpret. mostly because yang nakal2 ni because of imagination n ideas macam2.

kadang2 nakal tapi pandai jugak kan. huhu.

-miyn- said...

ADAM! *tibatiba*

agreed, sebab tu mak ayah dekat kampung2 selalu cakap "bertuah punya budak!" sebab dorang tau, nakal2 anak dorang pun, satu hari nanti mungkin akan bawak tuah dekat family tu :))

jhar said...

betul miyn, jadi adam untung. dia selalu je dapat menyelit2 n then ulama' suka usap kepala, maybe ada cium tangan dia.

kalau aku, tak kena lempang dah untung :P

Pour partager ma marque de mode said...

DaVinci Bridal Dresses
Eden Bridal Dresses
Forever Yours Bridal Dresses
La Sposa Bridal Dresses
Forever Yours Wedding Dresses
Impression Wedding Dresses
Jordan Wedding Dresses
La Sposa Wedding Dresses
Moonlight Wedding Dresses
Mori Lee by Madeline Gardner
Plus Size Wedding Gowns
Romantic Wedding Dresses
San Patrick Wedding Dresses
Sottero Midgley Wedding Dresses
Watters Wedding Dresses

wedding dresses said...

there is no such thing as too busy for the upcoming season ofwedding dress stores. Crystal beading is particularly favored with the tiered skirt gowns, wedding apparel and will lend itself to being paired with handmade crystal bridal jewelry for the wedding clothing . For brides who want an embellished skirt which is a bit less exuberant, cheap evening dresses , there will also be gowns for 2012 designer evening dresses which are accented with delicate flower petals.evening cocktail dresses The petals are usually created from lightweight organza, cocktail dresses for women and flutter gracefully all over the skirt of the spcial occasion dresses. This is a delightful effect for a garden wedding occasion dresses. The slightly more subdued effect of the three-dimensional zentai petals will be sweet for a petite bride who might find herself overwhelmed by one of the oversized flower zentai suits appliqued skirts. After all, it is always more important to find a cosplay costume,which suits the individual bride than it is to adhere slavishly to trends cosplay costumes.There will be plenty of other fabulous new lolita dresses trends on the horizon for lolita dress.